Bærekraftig miljø

Hva gjør rainbowcups for miljømessig bærekraft?

Miljømessig bærekraft er viktig ved regnbuekopper. Som et ansvarlig selskap er vi en del av gjenvinningssystemet Green Dot (Der Grüne Punkt), hvor vi deltar i innsamlingen av resirkulerbare materialer. Hvert år øker vi prosentandelen av produktene våre som samles inn og resirkuleres.

Dag for dag jobber vi hardt for å øke bruken av resirkulerte råvarer som rPET, som er PET-plast fra resirkulering, samt materialer laget av fornybare kilder som PLA eller CPLA, som er en termoplastisk polyester oppnådd ved kondensering og krystallisering av melkesyre. syre. PLA er vanligvis laget av fermentert plantestivelse som mais, kassava, sukkerrør eller sukkerroemasse. Den er laget av 100 % fornybare ressurser, og er også biologisk nedbrytbar og komposterbar.

Vi erstatter produkter som er mest miljøskadelige med deres miljøvennlige versjoner. Vi har fjernet plastsugerør og kafferørere fra tilbudet vårt, da disse traff miljøet mest. Nylig har vi lagt til komposterbare fiberlokk laget av papirmasse til vårt tilbud.

For miljømessig bærekraft øker vi kontinuerlig antallet av våre produkter laget av biologisk nedbrytbare og komposterbare materialer i henhold til EN 13432:2002-standarden.

Vi favoriserer FSC- eller PEFC-sertifiserte papirleverandører fordi vi ønsker at papiret vi bruker skal være laget av trevirke som kommer fra ansvarlig forvaltet skog.

Våre BIO-papirkopper bruker en ny vannbasert barriere i stedet for PLA, så i henhold til en vanlig forståelse av SUP-direktivet trenger du ikke å bruke “plast i produkt”-logoen, men for å være 100 % sikker, sjekk din nasjonale forskrifter.

Denne grønne transformasjonen kan strekkes enda lenger med dine kjøpsbeslutninger! La oss få det til sammen!